Антиейджинг типове за всички възрасти

Как да забавим стареенето на кожата е въпрос, който вълнува повечето жени, в темата ще се опитаме да дадем отговор.

Вижте от какво се нуждае кожата на всяка възраст, за да се запази млада и красива -
Антиейджинг типове за всички възрасти

млада и красива кожа на всяка възраст

20-ет годишни: Защита и Възстановяване

На тази възраст кожата буквално е обсадена от вредното влияние на редица фактори: свободните радикали, стреса на забързаното ежедневие, слънцето и замърсената околната среда. Прибавете към това среднощните купони и недоспиването, алкохола, цигарите и нездравословния начин на живот.

Свободните радикали предизвикват увреждане на клетките, което може да ускори процеса на стареене. Също така могат да доведат до натрупване на токсини, което се проявява в тъмни кръгове и торбички под очите, подпухнала и отпусната кожа.

За 20-ет годишните е пропоръчително да използват слънцезащитни кремове и овлажнители с най-малко 30 SPF, комбинирани с мощни антиоксиданти като африкански червен чай. Това ще противодейства на вредното влияние на околната среда и ще запази кожата млада.

30-ет годишни: Ексфолиране и Обновяване

На тази възраст повечето жени забелязват първите фини линии и бръчки. Това се дължи на спада на колаген и еластин.
Регенерацията на кожата също се забавя драстично, което води до неравномерен цвят и повяхване на лицето. Кожата загубва блясъка си.

За 30-ет годишните е препоръчителна козметика с вещества, които доставят колаген и еластин, като пептиди или ретинол (витамин А) Редовното ексфолиране с нежен скраб или пилинг у дома също е полезен навик, който възстановява кожата и забавя процеса на стареене.

Антиейджинг типове за всички възрасти

40-ет годишни: Еластичност и Хидратиране


На тази възраст дамите са изправени пред един нов враг – изтъняване на кожата. Опитайте с хиалуронова киселина, това ще запази плътността на кожата.

Хиалуроновата киселина е естествена съставка на кожата, която може да задържа до 1000 пъти по-голямо тегло от собственото си, измерено във вода. Способноста и лесно да хидратира и да задържа влагата запазва плътността на кожата. Прави я гладка, изпъната и еластична.

50-ет годишни: Хидратиране и Подхранване

Хормоналните промени могат да доведат до екстремна сухота. На тази възраст кожата се нуждае от съставки като глицерин или серамиди, които са ултра хидратиращи. Тези естествени овлажнители подпомагат задържането на влагата и усилват фунцията на епидермиса като защитна бариера.Кожата на лицето е с нас през всичките тези години, на 50 е време да заличим следите...

0 коментара:

Публикуване на коментар

грим

РЕКЛАМА

Архив на блога

Последователи

Статистика

Блог класация Page Ranking Tool